2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Apple Yeni iPen Projesi ile Geliyor
Teknoloji     2014-03-02 16:31:16
Akıllı telefon, akıllı TV, akıllı saat derken; Apple şimdi de akıllı bir kalemin peşinde! Apple, akıllı telefonlardan sonra akıllı televizyon ve saat derken şimdilerde ise yeni bir akıllı kalem projesi üzerinde çalışıyor.

ipen

Apple'ın iPad ve iPhone gibi teknoloji cihazlarının daha rahat kullanılabilmesi için geliştirmiş olduğu akıllı kalemi iPen, bazı söylentilere göre yepyeni özelliklere sahip olarak tekrar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Artık basit bir dijital kalem olmakla kalmayacak ve kullanıcılara birçok hizmet sunacak olan iPen, ses kayıt cihazı, kemara ve lazer işaretçi gibi özellikleri de içerisinde bulunduruyor.

iPen , iPad ve iPhone cihazlarının kontrolü için geliştirildi ve üzerinde yer alan birçok fonksiyonel birim ile birlikte artık daha kullanışlı olacağa benziyor. Apple tarafından iPen için alınan patentleri incelediğimizde sadece bir kalem olarak değil çok daha fazla özelliğinde düşünüldüğünü rahatlıkla görebilirsiniz. iPen, projektör ile görüntüleri ekrana yansıtabilecek ve üzerinde yer alan ses kaydedici özelliği ile birlikte etrafında yer alan sesleri hızlı bir şekilde yakalayarak, kayıt altına alabilecek. Aynı zamanda tamamen kablosuz şarj edilebilme özelliğine de sahip olacak olan iPen'in birçok yeni özelliğide beraberinde gelecek gibi gözüküyor. Apple, artık yeni geliştireceği ürünlerde, teknolojinin son özelliklerinide yansıtmaya çalışıyor. Fakat iPen ile ilgili olan bu çalışmaların henüz proje aşamasında olduğunuda hatırlatalım.