2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Dedicated ve Bulut Sunucu Farkı
Teknoloji     2017-05-12 10:22:39
Dedicated ve Bulut Sunucu Farkı
Bulut Sunucu : Bir fiziksel sunucunun üzerindeki donanımları ortak kullanılarak yaratılan bir sanal sunucu türüdür.Bulut sunucuda tüm sunucular aynı donanımları kullanır işlemci, ram, hdd vs., bu sunucu içerisine istediğimiz işletim sistemini kurarak normal bilgisayar gibi kullanabiliriz.Fiyat konusunda uygundur, kurulum veya format konusunda hızlı ve kullanışlı olurlar. 
Dezavantajı ise paylaşımlı bir sunucu olduğu için fiziksel sunucuda oluşan bir hata sonucu içerisinde bulunan tüm paylaşımlı sunucular etkilenecek ve erişimi gidecektir, veya sunuculardan birisinin fiziksel sunucuyu aşırı zorlaması sonucu fiziksel sunucunun yavaşlığı veya oluşturacağı kasma gibi sorunlar diğer tüm sunucuları etkileyecek. Bulut sunucularda dedicated sunucular kadar performans alamazsınız.

Dedicated Sunucu : Bu sunucunun paylaşımsız tamamına sahip olmamız anlamına geliyor. Bize verilen sunucu tamamen tüm donanımları ile birlikte bize ait olur ve biz kullanırız, başka kimse kullanamaz. 
Bu sunucu tamamen bize ait olduğu için istediğimiz zaman istediğimizi yapabiliriz. Birden fazla işletim sistemi kurarak bizde paylaşımlı sunucu gibi kullanabilir, ayarları ile oynayabilir ve limitlerimizi değiştirebiliriz.Bulut sunucudan biraz daha maliyetlidir.

Eğer büyük bir proje veya web siteniz var ise performans ve sağlıklı çalışması açısından dedicated sunucu almanız önerilir.