2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Dünyanın en zenginleri ve teknoloji
Teknoloji     2019-03-16 14:07:55
Dünyanın en zenginleri ve teknoloji
Dünyanın en zengin ilk 5 isminden 3’ü teknoloji sayesinde zengin oldu

Son zamanların gündem konularından birisi de forbes’in açıklamış olduğu dünyanın en zenginleri listesi. İçinde 40 Türk ismin de bulunduğu bu listede kimler var ve nasıl bu kadar zengin olmayı başarmışlar?






Forbes’in açıkladığı dünyanın en zenginleri listesinin ilk sırasında 112 milyar dolarlık servetiyle Jeff Bezos var. Bu servetin kaynağı ise Jeff Bezos’un kurucusu olduğu amazon.com. Jeff Bezos’u listenin en başına taşıyan amazon.com bir sanal alışveriş merkezi. Jeff Bezos’un 112 milyar dolarlık servetini e-ticaretten kazandığını söyleyebiliriz bu durumda. Sanal ortamlar daha düşük maliyetle daha karlı işler yapmamız için bizlere büyük fırsatlar sunuyor. Jeff Bezos’ta bu fırsatı en iyi değerlendiren isim.
Para kazanma yollarını araştırırken aklınıza ilk gelmesi gerekenin teknoloji, internet, yazılım ve sanal ortamlar. Yüksek kiralar ödeyip ticaret yapmak yerine e-ticaretle hem daha büyük bir kitleye hakim olup hem de daha az masrafla ticaret yapabilirsiniz. Bu yöntemin ne kadar karlı olduğunu da dünyanın en zengin ismine bakarak rahatlıkla görebilirsiniz. Tabi ki bu ortamında kendine göre kuralları var. Sanal ortamın nimetlerinden faydalanıp kazancını katlamak istiyorsanız tanınırlığınızı arttırmanız gerekiyor ve bunun için profesyonel bir yardım almanızda fayda var. Bu profesyonel yardımın ismi iseSEO. Profesyonel bir SEO danışmanlığı ile birlikte kazancınızı hızlı bir şekilde arttırabilir ve Google aramalarında listedeki yerinizi üst sıralara taşıyabilirsiniz. SEO ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için blog sayfamızdakibu yazıyatıklayın. SEO danışmanlığı almak içinse bizimle iletişime geçebilir ve karlı çıkabilirsiniz.


Dünyanın en zengin ikinci ismi ise yine teknoloji dünyasından ve herkesin bildiği isim 90 milyar dolarlık servetiyle Bill Gates. Bill Gates Microsoft şirketinin sahibi. Microsoft 2 yazılım meraklısı gencin kurmuş olduğu ve şimdi ise başta gelen bilgisayar yazılım şirketi. Microsoft 1979'da yalnızca 13 çalışanıyla yaklaşık 3 milyon dolarlık bir satış gerçekleştirdi. Bill Gates şu anda geliştirmiş olduğu Microsoft programları ve Windows yazılımlarından dolayı dünyanın en zengin 2. ismi olmayı başardı. Bill Gates saniyede 230$ kazanmaktadır.


Listenin ilk beşinde beşinci sıraya ismini teknolojiyi doğru kullanarak yazdırmış olan isim ise Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg. 1984 doğumlu(34 yaşında) Amerikalı girişimci Mark Zuckerberg 2004 yılında harvard üniversitesinde okurken üniversitenin en güzel ve en yakışıklılarının seçildiği facemesh sitesini kurdu. Bütün öğrencilerin fotoğrafının olduğu siteye fotoğrafları eklemek için okulun veritabanına girdi ve veritabanını hacklediği anlaşılınca disipline verildi ve daha sonra okulu bıraktı. Okulu bıraktıktan sonra Harvard öğrencilerini ortak bir platformda toplamak isteyen Mark Zuckerberg  şu an da CEO su olduğu sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’u kurdu. Facebook 18 ayda Amerikanın en büyük arkadaşlık sitesi oldu. 2010 yılında TIME dergisi Zuckerberg’i yılın adamı seçmiştir. 2011 yılında kişisel servetini 24 milyar dolara çıkardı. Genç milyarderin şu an ki serveti ise tam 71 milyar dolar.