2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Google Asistan
Teknoloji     2017-05-24 10:45:17
Google Asistan

Google Asistan,Apple’ın Siri’si veya Microsoft’un Cortana’sı gibi ellerinizi kullanmanıza gerek kalmadan yalnızca sesiniz ile cihazınızı kontrol etmenize yardımcı olur. 

Kendisine yönettiğiniz soruları kısa sürede cevap verebilme yeteneğine sahip olan Google Asistan Sizi her türlü konuda kısa süre içerisinde detaylı bir şekilde3 bilgilendirebilmektedir.

Google Asistanı, sizin nerede çalıştığınızı, buluşma mekanlarınızı, seyahat planlarınızı ve ilgilendiğiniz spor takamınızı tümüyle aklında tutabilir ve bunlarla ilgili olarak size ilgilendiğiniz içerikleri sunabilir.


Asistan özelliğine sahip olan cihazınızın ekranı açıkken “Okey Google” dedikten sonra ondan herhangi bir şeyi isteyebilirsiniz. Mesela “Okey Google, beni yarın sabah saat 7.30’da uyandır” cümlesini kurarak hemen hızlı bir alarm kurabilirsiniz.

Google Asistan da tıpkı diğer sesli ve sanal asistanlarda olduğu gibi gücünü internet bağlantısı yardımıyla alacak. Yani, Google Asistanı kullanmak için cihazınızda internet bağlantısı olması şart olacak.