2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Google Benim İştetmem kalkıyor mu ? İşletmeler ne yapmalı?
İnternet     6.05.2022 14:45:14
Google Benim İştetmem kalkıyor mu ? İşletmeler ne yapmalı?
Google Benim İşletmem Ne Zaman Kapanıyor?
Google, birçok işletmeyi yakından ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Dünyanın en büyük arama motoru Google, artık Benim İşletmem uygulamasının kullanılmayacağını belirtti. Şirketlerin oluşturdukları Google My Business profilleri bu karar ile yayından kalkacak ancak Google bunun için bir zaman vermeyip 2022 yılı içerisinde kapanacağını belirtti.
İşletmeler ne yapmalı?
Google’dan yapılan açıklamaya göre Google Benim İşletmem Uygulaması kullanımdan kaldırılıyor. Artık işletme hesapları müşterileri için güncellemelerini Google Haritalar ve Google aramalar üzerinde güncelleyebilecek. İşte Google tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
Müşterilerle iletişim kurma yönteminizi güncelleyin. Yakında, Google Benim işletmem uygulaması kullanımdan kaldırılacak. Artık profilinizi yönetmek için bu uygulama yerine Google Haritalar ve Araman’dan yararlanabileceksiniz.    

İşletme Profilinizi doğrudan Google'da yönetme
Önemli: Yakında Google Benim İşletmem uygulamasının yerini Google Haritalar uygulaması alacak. İşletme Profilinizi Google Haritalar ve Arama’da yönetmeye başlayabilirsiniz. Google Haritalar uygulaması cihazınızda yüklü değilse uygulamayı hemen indirip kolayca işletme bilgilerinizi güncelleyebilir ve müşterilerinizle bağlantı kurabilirsiniz.

Google Haritalar ve Arama ‘da İşletme Profili ile aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:
• Profilinizi düzenleme: İşletme bilgilerinizi kolayca güncelleyebilir, çalışma saatlerinizi düzenleyebilir ve menü ekleyebilirsiniz.
• İşletmenizi tanıtma: Fotoğraf ve güncelleme ekleyerek Google'da öne çıkabilirsiniz.
• Müşterilerinizle bağlantı kurma: Yorumlar ve soruları yanıtlayarak müşterilerinizle iletişim kurabilirsiniz.
Önemli: İşletme Profilinizi yönetmek için kullanılan bazı özellikler, Google Haritalar ve Arama arasında farklılık gösterebildiği gibi işletme sisteminize göre de değişebilir.

Arama ve Haritaları kullanmaya başlama
• İşletme sahibi veya yöneticisiyseniz müşterilerin Google Haritalar ve Arama'da bulması için bir İşletme Profili oluşturup düzenleyebilirsiniz.
• İşletme Profillini doğruladıktan sonra Google Arama ve Haritalar üzerinden profilinizde değişiklik yapabilirsiniz.                         

Google Benim İşletmem Nedir, Ne İşe Yarar?
Google My Business, Türkçe ’ye “Benim İşletmem” olarak çevrilir. Google’ın işletme sahiplerine sunduğu bir özellik olan bu kayıt sistemi, genel olarak firmanızın ve e-ticaret sitenizin görünürlüğünü artırıyor diyebiliriz. 


Google Benim İşletmem Nerelerde, ne için kullanılır?
Özellikle küçük ölçekli işletmeler için önem arz eden bu özellik, bulunabilirlik açısından maksimum fayda sağlar. GMB; yerel işletmelerin, ekstra bir bütçe ayırmadan arama sonuçlarında çıkmasına yardımcı olmaktadır.

Google İşletme Profili sayesinde, yerel işletmenizin Haritalar ve Arama gibi Google ürünlerinde nasıl görüneceğini yönetebilirsiniz. Müşterilere belirli bir konumda hizmet veren bir işletmeyi yönetiyorsanız veya belirli bir hizmet bölgesi içindeki müşterilere hizmet veriyorsanız İşletme Profiliniz kullanıcıların sizi bulmasına yardımcı olabilir. Google'daki doğrulanmış işletmelerin saygın olarak değerlendirilme olasılığı doğrulanmamış işletmelere göre iki kat daha yüksektir.
Kendinizi potansiyel bir müşterinin yerine koyun. Bu müşteri, mağazanızdan 3 sokak uzakta bulunuyor ve aradığı hizmetin en iyisini bu bölgede siz sağlıyorsunuz. İşletmenizi bir arkadaşının önerdiğini düşünelim. Bu kişi Google'da hizmetlerinizi ararsa neyle karşılaşacak? İşletme Profilinizdeki varlığınız, müşterilerin sunduğunuz ürün ve hizmetleri keşfetmesine, sizinle iletişim kurmasına ve konumunuzu bulmasına yardımcı olabilir.