2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Google Play de Truva Atı
İnternet     2017-06-14 11:16:42
Google Play de Truva Atı
Dvmap adlı Truva atı, Android telefonunuzda yönetici erişimi haklarını elde ediyor ve  
 sistem kütüphanesine zararlı bir kod aşılayarak cihazın kontrolünü ele geçiriyor.Uzmanlar tarafından bildirilip Google Play’den silinmesi sağlanan Truva atı,  3 ay içinde 50.000’den fazla kez indirildi.
Dvmap, Google Play’den oyun olarak dağıtılmış. Bu yazılımı yaratanlar, yüklerken güvenlik kontrollerini devre dışı bırakabilmek için ilk olarak temiz bir uygulama yüklemiş. Daha sonrasında kısa bir süreliğine bu uygulamayı zararlı bir versiyon ile güncelleyip, ardından bir başka temiz versiyonu yüklemişler. Dört haftalık içerisinde bunu beş kez yaptıkları anlaşılıyor.
Zararlı Yazılım Analisti Roman Unuchek,“Tehlikeyi cihaza girmesinden önce tespit edip engelleyebilecek bir güvenliğe sahip olmayan kullanıcıları ileride büyük sıkıntılar bekliyor. Zararlı yazılımı erken bir aşamada ortaya çıkarttığımıza inanıyoruz. Analizlerimize göre zararlı modüller her hareketlerini saldırganlara bildiriyor ve bazı teknikler söz konusu cihazları bozabiliyor. Bu yüzden büyük ve tehlikeli bir saldırıyı engellemek için zamanı iyi değerlendirmemiz şart” diyor.
Dvmap’ın cihazlarına bulaşmış olabileceğinden endişelenen kullanıcıların tüm verilerini yedekleyerek cihazlarını fabrika ayarlarına yüklemeleri tavsiye ediliyor.