2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Google Play Uygulama Yükleme
Yazılım     2017-03-30 14:05:36
Google Play Uygulama Yükleme

Uygulama Yükleme

Bir Google Play Geliştirici hesabı için kaydolduktan sonra, Google Play Developer Console'u kullanarak uygulamalar oluşturabilirsiniz.


Uygulama Oluşturma

Google Play Geliştirici Konsolu'nu açtığımızda karşımızdaki ekranda Yeni uygulamalar ekleyin düğmesine tıklayarak başlıyoruz.


 



Uygulamamızın ismini yazıp, Google Play Store Girişini hazırla butonuna tıklayalım.


 


Önce bilgisayarımızda bulunan APK dosyasını yüklüyoruz. Konsol'da bize üç sekme sunulur: Üretim, Beta Testi ve Alfa Testi şeklinde. Bu bölümler aslında uygulamamızı son hale getirene kadar süreç takibi yapmamızı sağlar. Eğer uygulamanız kullanıcılarla buluşmaya hazırsa, direkt üretim kısmına APK dosyamızı yükleyerek süreci tamamlayalım:


 


Sol menüde görebileceğiniz gibi APK sekmesinin altında Mağaza Girişi bölümünde  Mağaza'da uygulamamızın nasıl görüneceğini belirleyeceğiz. İlk olarak karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü çıkacaktır. Burada uygulamamızın dillerini ve her biri için uygulamamızın adını, açıklamasını ve tanıtım metnini uygulamada yaptığımız son değişiklikleri kullanıcıların da haberdar olabilmeleri için girebiliriz:



Sayfanın altına doğru ilerlediğimizde uygulamamızın ekran görüntülerini koyabileceğimiz yer geliyor. Burası kullanıcıların uygulamamız hakkında fikir sahibi olabilecekleri bir yer olduğundan, geliştiricilerin uygulamalarını tanıtması açısından son derece önemlidir:


 


Mağaza Girişi'ni tamamladıktan sonra, menüde yer alan fiyatlandırma seçeneğine tıklayalım. Burada uygulamamızı hangi ülkelerde ve ne kadara yayınlamak istediğimize karar veriyoruz:




Bütün bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra, uygulamamızı artık yayınlayabiliriz.