2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Google Web Fonts Kullanımı
Yazılım     2014-02-08 13:10:51
Google web tasarım firmaları için Google Web Fonts uygulamasını geliştirdir. Web sayfalarını tasarlarken her zaman için karşılaşılan en büyük sıkıntılardan birisi olan kısıtlı font kullanımına çözüm olarak farklı methodlar uygulanırdı. Fakat bu methodların bazı sıkıntıları mevcuttu. Google web fonts özelliği ile bu sıkıntıya önemli bir çözüm olduğunu gösteriyor.

Sayısı çok fazla olmasa da Google Web Fonts Türkçe karakter desteği olan fontlar mevcuttur. Türkçe karakter desteği olan fontların listesine burdaki yazımızda yer vermiştik.

Google Web Fonts Kullanımı;

Aslında bu uygulamayı kullanması çok basit. Öncelikle http://www.google.com/fonts adresine gidip fontlar içerisinden kullanmak istediğimiz fontu buluyoruz.

google web fonts kullanımı

İkinci aşamada karşımıza çıkan iki seçenekten fontumuzun dil setini seçiyoruz.

Üçüncü aşamada Sayfamıza eklemek için gerekli olan Css dosyasının kodunu ediniyoruz. Bıurada 3 alternatif mevcut 1 - Css 2- Java 3- Import .

google web fontstürkçe

Son aşamada ise font kullanımına geliyor. Alttaki fontu kullanarak fontu Css dosyasına ekliyorsunuz. Kodu ekledikten sonra istediğiniz yerde ve şekilde sayfanızda fontunuzu kulanabilirsiniz. Böylelikle yaptığınız web sitesi tasarımı işlerinizde google web fonts kullanarak yazı karakterlerinizin saha şık görünmesini sağlayabilrisiniz.