2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Google World Wide Web i doodle yaptı
İnternet     2019-03-18 15:32:06
Google World Wide Web i doodle yaptı
Google World Wide Web’i doodle yaptı

12 Mart 2019 günü Google’a giriş yapan kullanıcılar farklı bir doodle ile karşılaştı. Dünya’da bir numaraya yerleşmiş teknoloji devi Google tarafından World Wide Web (www) doodle yapıldı. Bunun üzerine binlerce kullanıcı World Wide Web nedir diye arama yaptı. Peki World Wide Web nedir? Ne demektir? Doodle nedir? World Wide Web ile ilgili tüm detaylar.





World Wide Web Nedir?
World Wide Web (kısaca WWW veya Web), İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı hiper-metin dokümanlarından oluşan bir bilgi sistemidir. Bu dokümanların her birine Web sayfası adı verilir ve Web sayfalarına İnternet kullanıcısının bilgisayarında çalışan Web tarayıcısı adı verilen bilgisayar programları aracılığıyla erişilir. Web sayfalarında metin, imaj, video ve diğer multimedya ögeleri bulunabilir ve diğer bağlantı ya da link adı verilen hiper-bağlantılar ile başka Web sayfalarına geçiş yapılabilir.

Doodle nedir?
Google Doodle'lar, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak ya da tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak amacıyla Google çalışanları tarafından logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen de spontane değişikliklerdir.