2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Microsoft Windows Geliştirmeyi Durdurmuş
Yazılım     2014-03-10 18:27:48
Microsoft'un uzun yıllar önce, Bill Gates'in vermiş olduğu talimat ile birlikte Windows'u tamamen dondurduğu ortaya çıktı.

microsoftUzun yıllar önce ortaya çıkan ve bir hafta gibi oldukça kısa bir süre içerisinde yaklaşık 200 bin bilgisayara bulaşan Code Red virüsünden sonra Bill Gates, Trustworthy isminde yeni sistemler geliştirmeye başladı ve çalışanlarına vermiş olduğu talimatlarla ile birlikte bilgisayarları aynı su, elektrik gibi güvenli sistemler haline getirmeye çalışmaları yönünde açıklamalarda bulundu. Tüm bu olan bitenlerle birlikte güvenlik konularına yönelmeleri artık Microsoft için bir ihtiyaç haline gelmişti. Bu süreçte Windows'u geliştirmeye bir süre ara verildi.

Microsoft kampüslerinde ve toplantı salonlarında tüm çalışanlara özel güvenlik kursları verilmiş ve yaklaşık 1000 kişilik güvenlik konferansları da haftada 2-3 gün düzenlenmeye başlanmış. Microsoft, bu çalışmalarla birlikte artık tamamen bir ''dijital güvenlik'' şirketine dönüşmüş. 3 ay boyunca devam eden yoğun çalışmalardan sonra şirket eski haline dönebilmiş.

Microsoft'un şuan kullanmış olduğu güvenlik sistemlerinin bir çoğunun temellerinin o dönemlerde atıldığı ve Bill Gates'in, 2002 yılınca vermiş olduğu talimat ile birlikte uzun yıllardır Windows'u geliştirmeye ara verdikleri ortaya çıktı.