2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Sitemap (Site Haritası) Oluşturmak
SEO Optimizasyon     2017-08-25 11:37:17
Sitemap (Site Haritası) Oluşturmak
Sitemap, sitemizde yayınlamış olduğumuz içeriklere ait sayfa liklerinin bulunduğu xml uzantılı bir dosyadır. Günümüzde site haritası, her sitede mutlaka bulunması gereken önemli SEO kriterlerinden biridir.

Site Haritaları, sitenizde başka türlü bulunmayacak sayfaları Google’a bildirmenin bir yoludur.Yani bir XML Site Haritası web sitenizdeki sayfaların bir listesidir.

Sitemap, GoogleBot gibi siteye uğrayan botların, siteyi daha iyi bir biçimde indexlemesi için rehberlik eden bir dosyadır. Türkçe’de Site Haritası anlamındadır. Dosya uzantısı, .xml‘dir. Arama motorlarının indexleme hızında sitemap’ın etkisi çoktur. Siteyi ziyaret eden botlar, sitemap dosyasının sayesinde, hangi sayfanın ne sıklıkla, en son ne zaman güncellendiğini ve webmaster tarafından belirlenen, hangi sayfanın ne kadar önemi olduğunu tespit eder.

Sitemap’ın Faydaları


Sitemap dosyası olan bir web sitesi, indexlenirken daha ayrıntılı, daha hızlı ve daha çok indexlenir. GoogleBot, siteye girince sitemaptan web sitenin linkleri hakkında detayları çeker ve ona göre indexler. Kısacası sitemap kullanmaya başladığınız andan itibaren index sayınız ve index hızınızda, farkedilebilir artışlar olacaktır.

Online Sitemap Oluşturmak


Online Sitemap.XML hazırlayan servisler sayesinde birkaç dakikada Sitemap dosyanızı hazırlayabilmektesiniz.

Gelişmiş bir ASP yada PHP tecrübesi olmayanlar bu yöntem sayesinde internet sayfalarına bir Sitemap hazırlayabilirler. Bu sayede her yeni yazı yazdıkları zaman birkaç saniyede Sitemap dosyalarını oluşturabilirler.

Google Site Haritası Gönderme


https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=tr adresine gmail hesabınızla girerek site haritanızı gönderebilrsiniz.