2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Telefona Root Atma
Teknoloji     2017-06-05 10:50:33
Telefona Root Atma
Android cihazı rootlamak,  android işletim sistemini çalıştıran telefonlar, tabletler ve diğer cihazların kullanıcılarına Android alt sistemlerinde denetime izin verme sürecidir.Bu yöntem sistem dosyalarının üzerinde değişiklik yapmaya veya silinmesine imkân tanımaktadır.
Root yetkileri olmayan cihaz üzerinde belirlenen sistemsel bir çok şey değiştirilemez. Android cihaz üreticileri root yetkilerini kullanıcılara kapatarak cihaza tam kontrol sağlamamızı engelliyorlar. 
Root işlemininden sonra cihaza farklı ROM‘lar kurabilir ve istediğimiz gibi işletim sistemini değiştirebiliriz. Cihazın kamerası, performansı , güvenliği gibi her noktasına erişebilir ve rootlu programları telefonumuzda kullanabiliriz.
Telefonun veya tabletin yazılımına direk müdahale yapıldığı için bir çok üretici bu işlem sonuncunda cihazı garanti dışı bırakabilir. Ancak root edilmiş bir telefonu servise göndermeden önce un-root denilen yöntemle eski haline getirmek bir çok telefonda mümkün.
Root işlemi genelde basit ve sorunsuz bir işlem olsa da, deneyimsiz ve dikkatsizseniz telefona kalıcı zarar verebilirsiniz. Bu yüzden bu işlemi bilen birine yaptırmanız daha sağlıklı olacaktır.