2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Web Sitenizi Google Analytics ile İzleyin!
SEO Optimizasyon     1.04.2022 12:37:03
Web Sitenizi Google Analytics ile İzleyin!

Google Analytics kaldırılacak mı ?

Google'un yazılım geliştiricilerini ve web sitesi sahiplerinin kullandığı bir    hizmeti olan Google Analytics'in kaldırılacağı duyruldu. Peki ya Google    Analytics kaldırıldığında yerine hangi hizmet sunulacak?


Google Analytics (diğer bir adıyla Universal Analytics) nedir ?

Google Analytics Google'un web sitesi izleme ve analiz çıkarma hizmetidir.    Bu hizmet ile web sitesi sahipleri, web sitelerinde yapılan aksiyonları,    geçirilen zamanı,tıklanma sayıları gibi bilgilere kolayca ulaşabilir ve bu    verilere göre reklam çalışmaları vb. gibi çalışmalarını kolayca    yürütebiliyordu.


Google Analytics ile ne hangi bilgileri öğrenebiliriz.

- Web sitemde aylık kaç ziyaretçi var?    - An itibariyle web sitemde kaç ziyaretçi var?    - Ziyretçiler web sitemi nasıl buluyor, hangi kanallardan giriyor?    - Sosyal medyadaki varlığım web sitemi ziyarete nasıl dönüşüyor?    - Hangi içeriklerim en fazla trafiği çekiyor?    - Ziyaretçilerim ortalama olarak kaç sayfa okuyor?    - Ziyaretçilerim coğrafi olarak nerede bulunuyor?    - Mobil kullanıcılar web sitesini masaüstü kullanıcılarından farklı mı kullanıyor?    - Kullanıcılarım potansiyel müşterilere veya müşterilere nasıl dönüşür?    - Hangi pazarlama faaliyetleri en kaliteli trafiği sağlar?


Google Analytics yerine hangi hizmet gelecek.

Google'un resmi sitesine yayınladığı yazısında, Google Analytics (Universal Analytics) yerine yeni nesil bir hizmet    olan Google Analytics 4'ün geçeceği yazmakta, Standart Google Analytics ise 1 Temmuz 2023 itibariyle yeni verileri    taramayı durduracak.    Bu Duruma karşın Google, Standart Google Analytics kullanan kullanıcılarının, Google Analytics 4'e hazırlanmalarını    önderdi


Diğer blog yazılarımız :Blog